Specificatie en kosten
Het BuurtBoekje is formaat is B5 liggend (250x175mm, iets groter dan A5). Omslag gemaakt van 295grms PaperWise karton (gemaakt van landbouwafval, naturel kleur), het binnenwerk van 200grms wit karton. De omslag is dubbelzijdig bedrukt in kleur, de binnenzijdig enkelzijdig in zwart/wit. Boekje is verpakt in een brievenbusdoosje met opdruk.  

De kosten zijn incl. de verpakking, en exclusief verzendkosten:
1 stuks: € 22,95
5 stuks: € 72,95
10 stuks: € 126,95
20 stuks: € 216,95

Omdat we denken dat een gepersonaliseerd boekje beter aansluit bij een buurt of straat, denken we in deze range oplages. Maar uiteraard zou bijv. voor een grotere gemeenschap als een kerk met veel leden, ook een grotere oplage mogelijk zijn. In principe kan elke oplage. De prijzen zijn voor organisaties/zakelijke klanten exclusief BTW.

Je kan kiezen uit verschillende opties:

 • A: Alles zelf doen
  We vinden de beweging van het connecten van mensen in een buurt aan elkaar het mooist! Dus als je zelf helemaal de slag wil, ga je gang! Je kan zelf de template aanpassen, downloaden als PDF en zelf printen en inbinden of bij een lokale drukker laten drukken. Je regelt dan ook zelf de verpakking, de QR-code en het online formulier etc.  We zouden een gift aan PrintPlezier voor het maken van het template wel erg waarderen.
  Besef wel goed dat we bewuste keuzes hebben gemaakt met goede kwaliteit papier en een gave verpakking met etiketten, die mensen uitnodigt om mee te doen in het boekje. Je krijgt bij ons een net brievenbuspakket met 2 etiketten erbij als verpakking.
 • B: Maximaal creatief: zelf personaliseren met Canva, door PrintPlezier laten drukken
  Een andere optie is dat je in Canva zelf ‘m helemaal aanpast naar je eigen wens. In principe kan je alles aanpassen. Je kan zelf opdrachten verzinnen, plaatjes en teksten toevoegen. Het is dan wel belangrijk dat de persoon die ‘m aanpast in Canva enige ervaring hierin heeft om dit te doen en dit ziet zitten. Let erop dat het maximum 40 pagina’s is.
  Als je klaar bent, stuur je ons de Canva-link, en wij drukken de boekjes voor je, stoppen ‘m in nette brievenbus-doosjes met daarop een etiket van het buurtboekje en instructie.
 • C: Volledig gemak: wij passen ‘m voor je aan en drukken ‘m voor je
  We kunnen ook alles voor je doen. We passen ‘m voor jullie aan, om ‘m te personaliseren. Hiervoor rekenen we eenmalig € 50,-. Hiervoor hebben we nodig:
  • Titel van het boekje: bijv. SamenstraatBuurtBoekje
  • Introductietekst (pagina 4): maximaal 175 woorden
  • Inleveradres: waar moeten de boekjes weer terug ingeleverd worden
  • Inleverdatum: tot welke datum
  • Kaartje: welke kaart moet in het boekje komen: dit mag een printscreen zijn van Google Maps
  • Maximaal vier opdrachten die je wilt aanpassen/veranderen: Heb je zelf een paar creatieve opdrachten die je wilt toevoegen, of die specifiek voor jouw straat zijn? Stuur die dan als tekst naar ons op. Wil je meer aanpassen, dan zul je zelf in Canva aan de slag moeten (vorige optie)
  • Optioneel: Een hash-tag die je wilt gebruiken (bijv. #BuitenhofBuurtBoekje) als je een connectie met social media wilt gebruiken.

We hebben 3 tot 7 werkdagen nodig om dit bij je te krijgen, afhankelijk van de oplage en de drukte van bestellingen.

Verspreiding
Nadat het drukwerkbestand goed is, gaan we aan de slag. We printen jullie buurtboekjes, doen ze in een mooi A4-formaat brievenbus-doosje. Hierop plakken we een etiket met instructies, een ‘doorgeef-etiket’ waar iedereen z’n naam op kan schrijven en een handen-was-instructie en korte uitleg. Jij ontvangt één zending met daarin alle buurtboekjes al in een doosje verpakt. Het enige wat je hoeft te doen is deze weg te geven aan de mensen in je straat, buurt, kerk of dorp. En dan lekker de creativiteit en verbinding van jullie community z’n werk laten doen en vol verwachting uitkijken naar de terugkerende boekjes.

Template
Stuur een mailtje naar info@printplezier.nl en krijgt van ons een template die je in Canva kan openen. Deze template is uniek voor jullie, dus niemand anders kan nu bij dit bestand, behalve wij. Je mag deze zelf editen naar wens. Zijn er andere organisaties, kerken, straten of buren die ook enthousiast zijn? Laat hen dan even hun eigen template bij ons aanvragen.